Hoe slakkengel wordt gemaakt

Hoe wordt slakkenslijm op een duurzame en diervriendelijke manier verkregen?

Slakkengel is in korte tijd een populair huidverzorgingsproduct geworden vanwege zijn hydraterende en huidherstellende eigenschappen. Maar naast de effectiviteit van slakkenslijm, speelt ook dierenwelzijn een steeds belangrijkere rol bij de keuze voor cosmetica. Steeds meer consumenten willen zeker weten dat de producten die ze gebruiken diervriendelijk worden geproduceerd. In dit blog leggen we uit hoe slakkenslijm normaal wordt verkregen en hoe wij bij Slakkenwonder op een meer ethische en natuurlijke manier te werk gaan.

Hoe wordt slakkenslijm vaak verkregen?

Slakkengel wordt vaak verkregen door slakken in een gecontroleerde omgeving te plaatsen, zoals een zogenaamde "slakkensauna". In deze sauna worden slakken blootgesteld aan warmte, waardoor ze beginnen te "zweten". Dit slijm wordt vervolgens verzameld. Volgens sommigen ervaren de slakken hier geen stress van en zouden ze het zelfs als prettig ervaren. De gedachte is dat de warmte hen in een ontspannen toestand brengt, wat de slijmproductie op gang helpt. Je kunt hierover meer te weten komen in deze video.

Echter, er is discussie over hoe prettig dit proces werkelijk is voor de slakken. Slakken laten namelijk ook slijm achter wanneer ze gestrest zijn, en het is moeilijk vast te stellen of ze daadwerkelijk genieten van deze kunstmatige omgeving. Bovendien worden slakken voor dit proces vaak uit hun natuurlijke omgeving gehaald en naar laboratoria gebracht, wat voor extra stress kan zorgen.

De Slakkenwonder-methode: respectvol en duurzaam

Bij Slakkenwonder pakken we het anders aan. In plaats van slakken uit hun natuurlijke omgeving te halen en in onnatuurlijke situaties te plaatsen, kiezen wij voor een diervriendelijke en meer natuurlijke manier van slijmverzameling. Wij werken met grote natuurlijke velden, ook wel slakkenkwekerijen genoemd, die speciaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van de slakken. Zie het als een boerderij met weilanden, maar dan voor slakken!

In deze velden worden de slakken beschermd door netten die ervoor zorgen dat roofdieren, zoals vogels, niet bij hen kunnen komen. De slakken kunnen zich vrij bewegen en krijgen schaduw, beschutting en de juiste voeding. Dit zorgt ervoor dat ze zich prettig voelen, maar ook dat ze zich vaak verplaatsen. Wanneer slakken zich verplaatsen, produceren ze van nature meer slijm om zichzelf te beschermen en om sneller te kunnen bewegen.

Daarnaast hebben slakken in deze velden een natuurlijke reactie op de aanwezigheid van vogels. Ook al kunnen de vogels hen niet bereiken door de netten, hun instinct vertelt hen dat er gevaar is wanneer vogels overvliegen. Dit stimuleert de slakken om zich vaker te verplaatsen, waardoor ze vanzelf meer slijm afscheiden. Dit natuurlijke gedrag wordt bij ons proces niet verstoord en zorgt ervoor dat de slakken op een gezonde manier slijm produceren zonder dat ze in een onnatuurlijke situatie terechtkomen.

Waarom kiezen wij voor deze methode?

Uiteindelijk willen wij een product aanbieden dat werkt, maar we willen niet dat dit eventuele schade kan hebben aan mens, dier of natuur. Slakkengel is een ander soort verzorgingsproduct dan normaal. Normaliter zit er natuurlijk in cosmetische producten geen middel afkomstig van dieren. De slakken zijn voor ons product erg belangrijk en daarom willen we er alles aan doen om dit op de meest duurzame manier te doen.

Dierenwelzijn is voor steeds meer mensen een belangrijk aspect bij hun keuze voor cosmetica. Slakkenslijm kan fantastische voordelen bieden voor de huid, maar het is net zo belangrijk dat de slakken niet onnodig lijden tijdens het productieproces. Bij Slakkenwonder nemen we onze verantwoordelijkheid serieus. Door slakken in een natuurlijke omgeving te laten leven en hun gedrag op een respectvolle manier te benutten, combineren we ethiek met effectiviteit. Ons productieproces richt zich niet alleen op de kwaliteit van het slijm, maar ook op het welzijn van de slakken. Dit maakt onze slakkengel niet alleen effectief, maar ook een verantwoorde keuze.

Probeer Slakkenwonder zelf

Slakkenwonder was de eerste slakkengel op de Nederlandse markt en sinds 2007 zijn we pionier op het gebied van ethische en effectieve slakkengel. Onze unieke formule combineert slakkenextract met allantoïne, wat zorgt voor nog betere resultaten op de huid. Dit alles wordt gedaan met oog voor duurzaamheid en dierenwelzijn. We ontwikkelen en verpakken onze producten in Flevoland, waar we dagelijks bezig zijn met innovatie en verbetering op basis van de feedback van onze klanten. Heb je nog vragen over ons proces of wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina.

Ook interessant

Hoe helpt slakkengel bij het verminderen van acne en puistjes?

Acne en puistjes, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Of je nu jong bent of al wat ouder, een puistje...

Slakkengel als natuurlijke hulp bij eczeem

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die bij zo’n vijf procent van de Nederlanders voorkomt. Dit aantal blijft groeien door factoren zoals stress en ongezonde...

Het effect van slakkengel tegen rimpels

Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van het ouder worden. Toch willen de meesten van ons de zichtbaarheid ervan graag verminderen. Naarmate de huid ouder...

Wat is slakkengel en waarom zou je het gebruiken?

Slakkengel is een populair huidverzorgingsproduct dat bekendstaat om zijn hydraterende en herstellende eigenschappen. Hoewel het misschien wat ongewoon klinkt, heeft het gebruik van slakkenslijm...

Welke huidproblemen kan slakkengel helpen behandelen?

Slakkengel is snel uitgegroeid tot een populair huidverzorgingsproduct, maar wist je dat er meer in Slakkenwonder zit dan alleen slakkenslijm? Hoewel slakkenslijm een groot...

Kan slakkengel helpen tegen wallen en donkere kringen?

Wallen en donkere kringen onder je ogen. Iedereen heeft er wel eens last van. Of het nu komt door slaaptekort, stress, of gewoon je...

Is slakkengel een goed alternatief tegen littekens?

Littekens. We hebben ze allemaal wel, en anders zullen we er vast nog wel een paar krijgen. Of het nu van een val uit...